Panthère

Toont alle 4 resultaten

Prijs

- €

Horlogeband

Kleur wijzerplaat

Cartier Panthère

In 1847 werd Cartier opgericht als kleine werkplaats in Parijs. Sindsdien kent het Franse huis een lange geschiedenis. Het eerste polshorloge werd in het jaar 1904 gemaakt door de Franse goudsmid Louis Cartier, vanaf dat moment is er een hoop veranderd. Cartier staat tegenwoordig bekend als een van ’s werelds meest bekende en gewaardeerde Maisons in de luxe-branche en is het merk de drijvende kracht in de wereld van luxe horloges. In de zowel prestigieuze als klassieke horlogeontwerpen zien we de creativiteit en het vakmanschap terug. Cartier biedt zowel horloges voor heren als voor dames. Horloge families van Cartier zijn onder andere de Tank, Ballon Bleu de Cartier en Cartier Panthère. Deze laatste werd oorspronkelijk voor dames ontworpen maar was ook favoriet bij onder andere Pierce Brosnan en Keith Richards. Bij Saffier Juweliers kunt u terecht voor diverse modellen uit de Cartier Panthère serie.

De panter als stijlelement

De Cartier Panthère reeks is gewijd aan het gelijknamige roofdier. Door Jeanne Toussaint, een ontwerpster van Cartier, werd de panter ingevoerd als stijlelement voor het Franse huis. De panter is sindsdien het symbool en handelsmerk van Cartier en staat voor volmaakte elegantie. Toussaint was in 1914 verantwoordelijk voor het eerste Panthère horloge dat werd uitgebracht waarna talrijke juwelencollecties in de vorm van dieren volgden. Uiteindelijk ontwikkelde de panter zich tot het embleem van het huis. Aan het begin van de jaren 80 werd de Panthère collectie opnieuw uitgebracht voorzien van precieze quartz uurwerken. De collectie werd ontzettend geliefd. In 2017 werd er wederom een nieuwe collectie uitgebracht met geel, wit of rosé gouden horlogekasten voorzien van prachtige diamanten.

Cartier Panthère kopen bij Saffier Juweliers

Saffier Juweliers is officieel Cartier dealer in Nederland en bij ons kunt u terecht voor diverse horloges uit de Panthère collectie. De verschillende modellen in de Cartier Panthère collectie zijn voorzien van een quartz uurwerk waarbij de uur aanduiding in Romeinse cijfers wordt weergegeven. U heeft de keuze uit een model met een stalen kast en horlogeband of uit een model met een 18 karaats geelgouden met stalenkast en horlogeband. De horloges zijn getest op waterdichtheid en komen in verschillende formaten.

Bekijk het aanbod bij Saffier Juweliers in onze webshop wanneer u op zoek bent naar een Cartier Panthère horloge of naar een horloge uit één van de andere Cartier families. Naast de Cartier Panthère bieden wij horloges uit onder andere de Cartier Santos, Cartier Tank, Cartier Ballon Bleu en Cartier Ronde Solo families aan.