Tank

Toont alle 3 resultaten

Categorieën

Prijs

- €

Cartier Tank

Het Franse huis Cartier kent een rijke geschiedenis. In 1974 werd La Maison Cartier in Parijs opgericht als kleine werkplaats. Op dat moment genoot het merk nog niet de bekendheid die het nu geniet. In het jaar 1904 werd het eerste goed werkende polshorloge gemaakt door de Franse goudsmid Louis Cartier, vanaf dat moment veranderde alles. Tot op heden behoort Cartier tot de top van de luxegoederenindustrie en is het de drijvende kracht in de wereld van de luxe horloges. Het merk biedt expertise, vakmanschap en creativiteit dat we terugzien in de prestigieuze en klassieke horlogeontwerpen. Cartier biedt zowel horloges voor heren als dames in verschillende horloge collecties.

Misschien wel het meest bekendste horloge van Cartier wereldwijd is de Tank. De Tank-serie bestaat uit horloges voor zowel heren als dames en is al ruim 100 jaar een zeer gewild horloge. Bij Saffier Juweliers kunt u terecht voor diverse modellen uit de Cartier Tank-serie.

De militaire tank als inspiratiebron

De inspiratie voor het design van de Cartier Tank zijn de tanks uit de Eerste Wereldoorlog. Het model werd dan ook tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1917 ontworpen. Het lijnenspel en vorm van het horloge is geïnspireerd op de rupsbanden van de tanks uit deze oorlog. Het horloge ziet er echter niet uit als een militair horloge en was ook niet bedoeld voor militairen maar juist voor civiel gebruik. Het horloge onderscheidt zich hierin van horloges die in deze tijd voor mariniers of gevechtspiloten werden ontwikkeld. In de loop der jaren heeft de Tank meerdere veranderingen ondergaan. Er zijn sinds het eerste model wel meer dan 250 verschillende versies van de tank uitgebracht. Daarbij zijn door Cartier het materiaal van de rechthoekige kast, de kalibers, het design van de wijzerplaat en de horlogebanden continu aangepast. De basiskenmerken zijn daarbij altijd behouden. De Tank is tegenwoordig verkrijgbaar in goud en edelstaal met uiteenlopende uurwerken van quartz- tot manufactuurkalibers.

Cartier Tank horloge kopen bij Saffier Juweliers

Saffier Juweliers verkoopt een ruim aanbod aan horloges van Cartier, waaronder de Tank collectie. Uit deze collectie zijn diverse nieuwe modellen beschikbaar bij Saffier Juweliers voor zowel heren als dames. In ons aanbod vindt u onder andere de Tank Américaine, de Tank Française en de Tank Solo.

Bent u op zoek naar een Cartier Tank horloge of heeft u interesse in een horloge uit één van de andere Cartier families? Bekijk dan het aanbod aan Cartier horloges in onze webshop. Naast de Cartier Tank bieden wij horloges uit onder andere de families; Cartier Santos, Cartier Panthére, Cartier Ballon Bleu en Cartier Ronde Solo families aan. Bent u op zoek naar een specifiek horloge van Cartier? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de prijzen en levertijd