Toont alle 5 resultaten

Cartier Panthère

In 1847 werd Cartier opgericht als kleine werkplaats in Parijs. Sindsdien kent het Franse huis een lange geschiedenis. Het eerste polshorloge werd in het jaar 1904 gemaakt door de Franse goudsmid Louis Cartier, vanaf dat moment is er een hoop veranderd. Cartier staat tegenwoordig bekend als een van ’s werelds bekendste en gewaardeerde Maisons in de luxe-branche en is het merk een drijvende kracht in de wereld van luxe horloges. In de zowel prestigieuze als klassieke horloge ontwerpen zien we de creativiteit en het vakmanschap terug. Cartier biedt zowel horloges voor heren als voor dames.

De panter als stijlelement

De Cartier Panthère reeks is gewijd aan het gelijknamige roofdier. Door Jeanne Toussaint, een ontwerpster van Cartier, werd de panter ingevoerd als stijlelement voor het Franse huis. De panter is sindsdien het symbool en handelsmerk van Cartier en staat voor volmaakte elegantie. Toussaint was in 1914 verantwoordelijk voor het eerste Panthère horloge dat werd uitgebracht, waarna talrijke juwelencollecties in de vorm van dieren volgden. Uiteindelijk ontwikkelde de panter zich tot het embleem van het huis. Aan het begin van de jaren 80 werd de Panthère collectie opnieuw uitgebracht, voorzien van precieze quartz uurwerken. De collectie werd ontzettend geliefd. In 2017 werd er wederom een nieuwe collectie uitgebracht met geel-, wit- of rosé gouden horlogekasten voorzien van prachtige diamanten.

Cartier Panthère kopen bij Saffier Juweliers

Bekijk het uitgebreide aanbod van Saffier Juwelier online of in een van onze winkels. Als u op zoek bent naar een ander horloge bent u bij ons ook op het juiste adres. Naast de Cartier Panthère collectie bieden wij ook horloges uit de Cartier Tank, Ballon Bleu en de Ronde Solo collectie aan.